Speeltuin De Speelderij opent nieuwe toestellen in centraal deel van de speeltuin

Met pijn in het hart moest de Speelderij de 3de week van april gesloten blijven. Prachtig weer maar toch dicht. Dit was noodzakelijk i.v.m. de plaatsing van nieuwe speeltoestellen in het centrale deel van de speeltuin.

Maar het resultaat mag er zijn. Naast het straatwerk wat afgelopen winter door de gemeente Edam-Volendam geheel is opgeknapt, zijn nu ook de speeltoestellen in het centrum van de speeltuin vervangen. Het thema water is nog steeds zeer herkenbaar, maar de visserij en de paling hebben nu ook een entree gemaakt in de Speelderij. Kortom; een nieuw centraal deel waar vrijwilligers en bestuur van de Speelderij zeer enthousiast over zijn.

Zaterdag 21 april om 12:00 opende wethouder Vincent Tuijp samen met de aanwezige kinderen deze nieuwe toestellen. Daarna konden de jonge bezoekers eindelijk de nieuwe toestellen gaan gebruiken.

Meer info?
Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 0299-364308. Kijk voor meer informatie ook op www.speelderij.nl of stuur een mail naar info@speelderij.nl.

De openingstijden zijn:
Maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is de speeltuin ook tussen 12.00 uur en 13.30 uur geopend
Uiteraard geldt zoals altijd dat dit de tijden zijn mits het weer het toelaat en er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn.

Speeltuin de Speelderij met ingang van dit jaar rookvrij!

Op initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds is de beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ gestart. Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de Rookvrije Generatie.

Een groeiend aantal partijen is op weg om zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Verschillende mensen en ook de gemeenten, organisaties en het zorgveld zetten zich in om samen de verleidingen weg te halen en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken. Zo geven we onze kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien. Het bestuur van Stichting de Speelderij heeft besloten zich met ingang van dit jaar hier bij aan te sluiten. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!

We zoeken nog vrijwilligers!

Nog even en dan gaat de Speelderij weer open. We zoeken voor het weekend nog aanvulling voor onze onmisbare groep vrijwilligers: wie wil er eens per maand een dagdeel helpen als beheerder? Voor info: mail naar info@speelderij.nl.

Meer info?
Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 0299-364308.