In Memoriam: Tiny Bootsman-Al

Tiny Bootsman, vrijwilligster van het eerste uur van onze speeltuin is donderdag 5 juli overleden.

Toen we in 1998 begonnen na te denken over de realisatie van Speeltuin de Speelderij was Tiny een van de eerste vrijwilligsters die zich aanmeldde. Ze ging bijna met pensioen en ze was nog niet toe aan een dag tegen de geraniums aankijken zoals ze zei. Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de zorg (wijkverpleegkundige, vele jaren kregen bv. de kinderen in Volendam van haar de bekende hielprik) moest ze er niet aan denken al die contacten te missen.

Tiny was van het doortastende soort; grappend en grollend, zeer betrokken en altijd beschikbaar als het nodig was. Vele jaren lang 2 dagdelen per week waaronder de altijd drukke woensdagmiddag was ze samen met vriendin Anneke Brouwer als beheerder aanwezig. Daarnaast was ze altijd beschikbaar om in te vallen als dat nodig was.

Tiny had ook duidelijk een eigen mening en als bestuur heeft ons dat ook geholpen in het opzetten van de speeltuin. Als er iets niet goed ging werden we daar altijd op gewezen, op haar geheel eigen wijze.

De laatste jaren kwamen met de jaren ook de gebreken. Tiny ging daar op unieke wijze mee om: het is nu eenmaal zo en daar moet je dingen voor regelen zodat het gewoon door kan gaan. Als het lopen niet meer zo goed gaat dan kom je bv. met de scootmobiel naar de speeltuin toe. Maar staan als beheerster bleef ze. Met pijn in het hart moest ze 2-3 jaar geleden echt stoppen.

Toen Tiny hoorde dat ze ziek was werd het doortastende ook weer duidelijk zichtbaar. Met bewondering en veel respect hebben we gezien hoe ze er mee om ging. Ook nu weer met veel humor, maar heel serieus alles regelend. Tot het echte moment van afscheid nemen aan toe.

Met het overlijden van Tiny verliezen we een vrijwilligster in hart en nieren waar Speeltuin de Speelderij heel veel aan te danken heeft. Onnoemelijk veel dagdelen zorgde Tiny er voor dat de kinderen heerlijk konden spelen in de speeltuin. Daar kon ze intens van genieten.

We wensen Dick, kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht om dit gemis op te vangen. Jullie mogen ontzettend trots zijn op Tiny.

Bestuur Stichting de Speelderij

Meer info?
Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 0299-364308. Kijk voor meer informatie ook op www.speelderij.nl of stuur een mail naar info@speelderij.nl.

De openingstijden zijn:
Maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is de speeltuin ook tussen 12.00 uur en 13.30 uur geopend
Uiteraard geldt zoals altijd dat dit de tijden zijn mits het weer het toelaat en er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn.

Speeltuin de Speelderij met ingang van dit jaar rookvrij!

Op initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds is de beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ gestart. Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de Rookvrije Generatie.

Een groeiend aantal partijen is op weg om zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Verschillende mensen en ook de gemeenten, organisaties en het zorgveld zetten zich in om samen de verleidingen weg te halen en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken. Zo geven we onze kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien. Het bestuur van Stichting de Speelderij heeft besloten zich met ingang van dit jaar hier bij aan te sluiten. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!

We zoeken nog vrijwilligers!

Nog even en dan gaat de Speelderij weer open. We zoeken voor het weekend nog aanvulling voor onze onmisbare groep vrijwilligers: wie wil er eens per maand een dagdeel helpen als beheerder? Voor info: mail naar info@speelderij.nl.

Meer info?
Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 0299-364308.